Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Σινέ Θερμαΐς

Πηγή google maps.
Πηγή φωτογραφίας internet.
Το Πρόγραμμα
ΣΙΝΕ ΘΕΡΜΑΙΣ Θέρμη, Καραολή & Χάψα.
Θερινός. Δημοτικός. Λειτουργεί από το 1994
ως σήμερα. Θέσεις 200.
Πηγή φωτογραφίας ΕΚΚΕ, 1996.


Απόσπασμα 29/07/2011 iefimerida.gr
Οι εξαιρέσεις στο εμπορικό πρόγραμμα είναι λίγες. Μεταξύ αυτών το πρόγραμμα του κινηματογράφου "Σινέ Θερμαΐς", που έχει εντάξει και ευρωπαϊκό κινηματογράφο στις προβολές του. "Στόχος μας είναι ο κινηματογράφος να παραμείνει δημοτικός, για να έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα, όχι μόνο με ταινίες πρώτης προβολής και επαναλήψεις του χειμώνα, αλλά και περισσότερο ευρωπαϊκό κινηματογράφο", εξηγεί ο υπεύθυνος λειτουργίας του κινηματογράφου, Νίκος Θεοδωράκης. 

Απόσπασμα από mic.gr
Ο κ. Νίκος Θεοδωράκης του σινέ Θερμαΐς
1. Ο κινηματογράφος του Δήμου Θέρμης ιδρύθηκε το 1998 από μια συγκυρία. Το Υπουργείο Πολιτισμού βοήθησε κι έδωσε σχετική χρηματοδότηση, επιχορηγώντας τις μισές ταινίες παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης ελληνικών ταινιών από το Κέντρο Κινηματογράφου. Αυτό κάποια στιγμή σταμάτησε αλλά ο Δήμος συνέχισε με την ίδια όρεξη.
2. Οι ωραίες στιγμές του θερινού είναι όταν έχει έργα που αρέσουν στον κόσμο. Με τα παιδικά είμαστε ενθουσιασμένοι που αρέσουν στα πιτσιρίκια. Μας πήρε χρόνο να καταλάβουμε ότι θέλουν τα ομιλούντα ελληνικά. Είπαμε να το κάνουμε δωρεάν αλλά δεν είχε αυτό μεγάλη διαφορά γιατί, ούτως ή άλλως, τα 3-5 ευρώ που έχουμε εισιτήριο δεν είναι μεγάλο ποσό. Στην πρώτη όμως προβολή που κάναμε δωρεάν φέτος, τα Μαλλιά Κουβάρια, έγινε χαμός. Είχαμε 160 άτομα στην πρεμιέρα.
Τα Ημερολόγια Μοτοσικλέτας ήτανε μια πολύ ωραία βραδιά. Όταν μαζευτήκανε πάνω από 200-300 νέοι, μέσα από το σχετικό αφιέρωμα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, για να προβληματιστούνε και να συζητήσουνε το θέμα της.
Μας αρέσει η "παλιά ιεροτελεστία" με τα σπόρια, την πορτοκαλάδα, τη γρανίτα, το ποπ-κορν, τα τραπεζάκια. Ο κήπος του Πολιτιστικού Κέντρου όπου βρίσκεται, είναι πάντα φροντισμένος, με τα λουλούδια του και τα αρώματά τους.
3. Η τύχη της Θερμαΐδος νομίζω ότι θα ακολουθήσει τους υπόλοιπους θερινούς. Εμείς επιμένουμε. Είμαστε από τους επιμένοντες. Ήδη ο Καλλικράτης μας έχει περιορίσει πολύ το κονδύλι. Όμως οι δημογέροντες, όπως λέω εγώ τους κρατούντες του Δήμου μας, δε θέλουν να κλείσει. Έστω κι αν μερικές φορές παίζουμε για 50 ή και για 20 ανθρώπους μόνο. Κάνουμε επίσης επιλογές και εκτός Χόλιγουντ.
Η αίγλη του μεγάλου θερινού σινεμά έχει πια χαθεί. Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη των θερινών, που κάποτε μετρούσε πάνω από 50 (τους περισσότερους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη όλη ίσως) τώρα τους έχει κάνει σούπερ μάρκετ και πάρκινγκ. Τα πολυσινεμά κάνανε κι αυτά τη ζημιά και τον κύκλο τους. Εμείς όμως cineχίζουμε με 12 ταινίες κάθε σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη