Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ολύμπιον (Αριδαία)

Πηγή αποσπάσματος από promahi-nea.blogspot.gr
Οι κινηματογράφοι στο νομό Πέλλας πρωτοεμφανίστηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και άνθισαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980.
Αποτέλεσαν το βασικότερο μέσο διασκέδασης και κοινωνικών συναναστροφών, μιας και υπήρχε ολοκληρωτική σχεδόν απουσία τηλεοράσεων και ο κινηματογράφος ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεφύγει ο κόσμος από τα προβλήματά του.
Στην πρωτεύουσα της Αλμωπίας, Αριδαία, υπήρχαν τα ιστορικά σινεμά "Αίγλη" δίπλα από τους κυλινδρόμυλους Νοχουτίδη και "Ολύμπιον" στο κτίριο Τυμπανίδη.
Κάθε Πέμπτη, που διοργανωνόταν το μεγάλο παζάρι, και οι κάτοικοι των γύρω χωριών κατέβαιναν με ό,τι μέσο διέθεταν, τα δυο σινεμά ήταν κατάμεστα, προβάλλοντας δυο έργα, μια αισθησιακή ταινία και μια περιπέτεια, συνήθως γουέστερν ή καράτε.
Οι τεράστιες αίθουσες χρησιμοποιούνταν συχνά και ως θέατρα από τους κατά καιρούς θεατρικούς θιάσους που περιόδευαν στην περιοχή μας.
Δυστυχώς η εισβολή της τεχνολογίας με τα βίντεο και η υπερπροσφορά των φθηνών βιντεοκασετών, συνέβαλλαν δραστικά, ώστε οι κάτοικοι να προτιμούν την οικιακή προβολή από την επίσκεψη στο σινεμά, με αποτέλεσμα να μαραζώσουν και τελικά να κλείσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη