Τετάρτη 30 Απριλίου 2008

Δημοτικός (Καρδίτσα)

Προσφορά φωτο Γιάννης Ζαρμπής 06/12/2014.
Πηγή χάρτη χειμερινού vrisko.gr
Το Θερινό. Πηγή google maps.
Το Χειμερινό. Πηγή google maps.
Το θερινό. Πηγή φωτο ameakarditsaa.gr
Πηγή φωτογραφίας karditsanews.gr
Προσφορά Γεωργία Κολομβάκη, Φθινιπ. 2009.
Αρετσιανού 1, Χειμερινό. 
Πηγή φωτογραφίας internet.
Το Θερινό στο τέρμα Δ. Μπούσδρα, Αντιμάχου,
στα σεισμόπληκτα. Λειτουργεί ως σήμερα.
Πηγή φωτογραφίας karditsanews.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ

Από karditsanews.gr
Ένας καθαρός ουρανός γεμάτος αστέρια, μυρωδιά από ποπκόρν, σε συνδυασμό ευωδιές από ανθισμένα γιασεμιά, τραπεζάκια σε χαλίκι, ταινίες-θρύλους σε επανεκδόσεις, καλή παρέα και έντονο αίσθημα νοσταλγίας ακόμη και για εμάς τους νεότερους που δεν τα ζήσαμε στην εποχή της ακμής τους. Αυτά είναι τα βασικά συστατικά που κάνουν ξεχωριστή την… ιεροτελεστία τού να παρακολουθήσει κάποιος ένα φιλμ στο θερινό σινεμά της Καρδίτσας. Για έναν περίεργο λόγο ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος στην Καρδίτσα  ασκεί μια απροσδιόριστη γοητεία -σχεδόν όμοια με αυτή που είχαν την περίοδο κατά την οποία μεσουρανούσαν, δηλαδή τις δεκαετίες από το ‘50 έως το ‘70. Πρόκειται για ένα μαγικό σκηνικό που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Η διεύθυνση της ΔΗΚΕΚ ενημερώνει το κοινό της πόλης ότι στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας σταμάτησαν ήδη οι προβολές και σε λίγες ημέρες το θερινό σινεμά θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί όλους τους φίλους του σινεμά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για πρώτη γνωριμία , θα αφήσω ένα σχόλιο , που έγραψα πρόσφατα σε ένα άλλο μπλογκ το http://ninac.wordpress.com , κι αυτό γιατί ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για να ξαναθυμηθώ το σινε "ΘΥΜΕΛΗ" της Θεσσαλονίκης , έπεσα πάνω σ' αυτό το μπλογκ .
---------------------------
Αρχές του ‘70 στη Θεσσαλονίκη . Πηγαίνω με τον “Μεγάλο έρωτα” της εποχής , στον κινηματογράφο “ΘΥΜΕΛΗ” να δούμε μια ταινία , που δεν ξέραμε καν το περιεχόμενο της …. “Φράουλες και αίμα” … Το αίσθημά μου , ένα φτωχόπαιδο , που “φίλησε” τον κώλο της Χούντας για μια θέση δουλειάς (εντάξει … δεξιός , συμπαθών ήταν) … Ο κινηματογράφος μικρός , γεμάτος φοιτητές … Αρχίζει η ταινία … Μάης του ‘68 … φοιτητικό κίνημα … Επανάσταση … ξύλο … αίμα … Μου λέει το αίσθημα :
- Πάμε να φύγουμε … Θα πέσει ξύλο εδώ μέσα … δεν το ήξερα …
-ΟΧΙ …. (εγώ) .
Κάθησε κι αυτός στα αυγά του (μου είχε …αδυναμία , βλέπεις ) . Σε κάποια φάση σηκώνονται όλοι και αρχίζουν να χειροκροτούν … Σηκώνομαι κι εγώ … “Κάτσε κάτω” αυτός …. Τίποτα εγώ … Σηκώνεται και … χειροκροτάει κι αυτός (είπα , … μου είχε αδυναμία) …..
Στο διάλειμμα , “μπουκάρουν” καμιά 20ριά Ασφαλίτες και όποιον … αρπάξει ο Χάρος … Μας δείραν του χαμού … Ούτε προσαγωγές , ούτε τίποτα … Μόνο ξύλο … της αρκούδας …. Τί να πει και το … “αίσθημα ;… Εγώ είμαι δικός σας , μη με βαράτε ; … δεν γινόταν … Άρπαξε το ξύλο του και το βούλωσε . … Ωστόσο την άλλη κιόλας μέρα , …. απολύθηκε …. κρίμα … είχε και οικογένεια … παντρεμένος (μικροπαντρεμένος) με ένα 4χρονο κοριτσάκι ….
————————————-
Κοίτα τί θυμήθηκα τώρα … Πιο πολύ γι αυτόν μίλησα παρά για τον Μάη του ‘68 …
Ας είναι ….

indictos είπε...

Φοβερό μπλογκ!!!

ZouZouna είπε...

να συμπληρώσω κι εγώ τις μνήμες όλων.
Θυμάμαι, τον κινηματογράφο "Δελφοί", Αλκιβιάδου και... τόχασα. Στην περιοχή της Αχαρνών κάτω απο την Πλ. Βικτωρίας.
Επίσης τον κινηματογράφο "ΑΡΗ" στην Αχαρνών πριν την Αγ. Μελετίου.
Καθώς και τον κινηματογράφο "Παναθήναια", στα Παναθήναια, στην Λ. Αλεξάνδρας!
Το "Φιλίπ" στην Πλ. Αμερικής, πιο κάτω, που πρωτοείδα το 74 ίσως, δεν καλοθυμάμαι, το "the way we were" με τον Ρεντφορτν και την Στρεϊζαντ.
Χάθηκαν όλοι δυστυχώς άλλοι πιο νωρίς άλλοι πιο άργά...
Αγαπημένη γωνιά ο κινηματογράφος Θησείο στο Θησείο στην Απ. Παύλου, που "κρατά" ακόμη.
Και το ΒΟΧ στην πλ. Εξαρχείων.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερή δουλειά...εύχομαι καλή συνέχεια γιατί τέλος σε αυτη την μαγική ιστορία δεν υπάρχει ποτέ....
.......
Ενας μεγάλος-μικρός φίλος που μεγάλωσε στο καμαράκι προβολής του κινηματογράφου ΟΡΦΕΥΣ στο Αργος, και αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης του ήταν ο Παππούς μου....

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη