Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ηλέκτρα (Λουτράκι)

Πηγή φωτο fb/Andreas Siokos
Προσφορά Μάιρα Κούβελου Αύγουστος 2019.
Πηγή φωτο Facebook/andreas siokos 1960.
Πηγή goole maps.
Πηγή φωτογραφίας internet
Πηγή φωτογραφίας internet.
Προσφορά Δημήτρης Μπαστάς, Άνοιξη 2009.
Προσφορά Δημήτρης Μπαστάς, Άνοιξη 2009.
Ημερ. λήψης 28/11/2008. Στο βάθος.
ΗΛΕΚΤΡΑ - Γ. Λέκκα 9, Θερινό.
Λειτουργεί από το 1937 ως σήμερα.
Ημερ. λήψης 28/11/2008.

Άρθρο από peloponnisosnews.gr
Στο κεντρικότερο σημείο του Λουτρακίου πλησίον του πάρκου της πόλεως βρίσκεται ο θερινός κινηματογράφος Ηλέκτρα που λειτουργεί από το 1938. Συνορεύει με τη θάλασσα κυκλωμένος από ευκαλύπτους, γεμάτος με λουλούδια και γιασεμιά και με τη μια του πλευρά να λούζεται από το κύμα της θάλασσας, κρύβει και μια ακόμη ιστορία… αυτή του πρώτου καζίνο της χώρας που λειτούργησε!
Στις 24 Φεβρουαρίου του 1981 το Λουτράκι χτυπήθηκε από τριπλό σεισμό με αποτέλεσμα μερικές καταρρεύσεις κτηρίων και πολλές ζημιές. Ο θερινός κινηματογράφος της πόλης χτυπήθηκε ομοίως από τον εγκέλαδο κι από τότε κατεβλήθησαν αρκετές προσπάθειες για να επαναλειτουργήσει.
Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Αντώνη Κουκουλά ανακαλύψαμε ορισμένες πτυχές αυτού του ιστορικού – πολιτιστικού σημείου για την ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Αναμνήσεις
Η Νικολέττα θυμάται Αύγουστο του 1986 είχε δει σε επανέκδοση τη ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ "Το σχισμένο παραπέτασμα". Μία ταινία με πολύ σασπένς, όπως συνηθίζει ο μετρ του είδους. Το σινεμά είναι δίπλα στη θάλασσα και μπορεί κάποιος να δει και να ακούσει το κύμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τρομερος κινηματογραφος τον αδικουν οι φωτογραφιες!!

Unknown είπε...

Κατ' αρχην να ευχαριστησω για την υπεροχη πρωτοβουλια σας.
Απο μικρη παραθεριζα στο Λουτρακι Κορινθιας και μου εκανε εντυπωση οτι καποιοι παλιοι κινηματογραφοι που υπηρχαν τοτε, την δεκαετια του 70 δεν αναφερονται, ισως και να μην υπαρχουν στοιχεια.
Κοντα στο υπεροχο σινεμα Ηλεκτρα που τοτε η οθονη του πλαισιονοταν απο ενα ειδος καφασωτου υπηρχε το σινεμα ΠΑΡΚ. Πολυ πιο κατω, στην εισοδο σχεδον του Λουτρακιου ερχομενοι απο Αθηνα, υπηρχε το σινεμα ΛΙΝΤΟ κοντα στην αφετηρια των υπεραστικων λεωφορειων.

CINEMAHELLAS

CINEMAHELLAS
Ακρόπολη